„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Skolas solā – senlaicīgā tērpā

ilukste.lv

Eglaines pamatskolā tiek remontētas telpas, kurās taps „Stendera laika klase”. To varēs apmeklēt visi skolas vecuma bērni un tūristi.

Jaunais tūrisma objekts top Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā „Ceļo gudri – apceļo Lietuvu un Latviju”, ko Ilūkstes novada pašvaldība īsteno kopā ar sešām Latvijas un Lietuvas pašvaldībām, informē Ilūkstes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Pavlovska.

Stendera laika klasē būs iespēja iejusties 18. gadsimtam raksturīgajā mācību procesā. Skolēni varēs sēdēt Stendera laika skolas solos, ietērpties seno laiku apģērbā, mācīties Stendera druku un burtus. Stendera laika klase būs viens no 10 tūrisma objektiem, kas tiks iekļauti projektā iesaistīto partneru kopīgajā interaktīvajā tūrisma kartē.

Telpu remontu plānots pabeigt līdz gada beigām. Ilūkstes novada pašvaldības projekta kopējais finansējums ir 44 205 eiro, no kuriem 15% ir pašvaldības līdzfinansējums (6630 eiro).