„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Visi uz simtgades fotosesiju un zaļumballi!

Publicitātes foto

Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, Daugavpils novada dome iecerējusi iemūžināt pagastu iedzīvotājus fotogrāfijās. Nākamā gada 11. augustā pašvaldība iedzīvotājus aicinās atzīmēt tuvojošos valsts svētkus, piedaloties akcijā „100 dienas līdz Latvijas valsts simtgadei”. 

„Pulcēties pagastos aicināsim skolotājus, jaunās ģimenes, lauksaimniekus, pašvaldību darbiniekus un citus iedzīvotājus, lai veidotu kopīgu fotogrāfiju,” preses konferencē skaidroja Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne. Arī novada domes izpilddirektore Vanda Kezika norādīja, ka jau sen nav uzņemta kāda bilde, kur vienkopus redzami vietējie pagastu iedzīvotāji.

Līdz 15. novembrim Daugavpils novada Kultūras pārvalde aicina pieteikties fotogrāfus, kas vēlētos šajā akcijā piedalīties. Sadarbībā ar fotogrāfiem pagastu pārvaldes darbinieki rūpēsies, lai tiktu uzņemtas kvalitatīvas bildes, ko pēc tam apkopos fotoizstādē un prezentēs Patriotu nedēļas laikā Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa”.

Vēl šajā dienā visā Latvijā un pasaulē, upju un ezeru krastos, pilsdrupu estrādēs, parkos un pļavās paredzēts rīkot „Simtgades zaļumballi”. To gan organizē Latvijas valsts simtgades birojs, un piedalīties šajā akcijā piekrituši jau vairāki Daugavpils novada pagasti.