„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Daugavpils dizaineri piedalīsies „Modes manifestācijā”

Publicitātes foto

Jauno modes dizaineru konkursa „Jaunais talants” finālā, kas norisināsies 15. novembrī Latvijas modes nedēļā „Modes manifestācija” Rīgā, piedalīsies arī Daugavpils Saules skolas dizaineri.

Konkursa „Jaunais talants” organizēšanas tradīcija uzsākta pērn, lai atklātu un popularizētu jaunos modes dizainerus plašā sabiedrībā, sniegtu iespēju gūt praktisku pieredzi un atbalstītu jauno dizaineru tālāko attīstību un ātrāku integrēšanos modes industrijā.

No konkursam iesūtītajiem 18 pieteikumiem finālam kvalificējās deviņas kolekcijas, kuras pārstāv plašu izglītības iestāžu un mācību programmu un līmeņu spektru. Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu Saules skola konkursa finālā pārstāvēs divas kolekcijas, kuru autores ir Kate Stroža un Jana Pertrovska.

Konkursantu izvērtēšanā prioritāte tika dota ready to wear modes dizaina kolekcijām, kas satur novitāti un jaunradītu vērtību piegriezumā, konstrukcijā, faktūrās, izstrādes tehnikā, kompozīcijā, u.c., un kam ir komercializējams potenciāls procesa un pieprasījuma aspektā.