„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Ieguva pārsvaru pirmajā periodā

Sergejs Kuznecovs

Komanda „Daugavpils” 12. novembrī izcīnīja pārliecinošu uzvaru spēlē ar „Valmieru”. Savā laukumā daugavpilieši lieliski aizvadīja pirmo periodu, iemetot četras ripas, turklāt trīs – vairākumā.

Pirmos divus vārtus „Daugavpils” guva vairākumā, turklāt ar divu laukuma spēlētāju pārsvaru. Daugavpilieši izmantoja šo iespēju un ieguva psiholoģisku pārsvaru. Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem viesi treneris bija spiests pieprasīt pusminūtes pārtraukumu.

Taču spēli tas nespēja mainīt. Pirmajā periodā „Daugavpils” pastāvīgi atradās pretinieku laukumā, tāpēc vārtsargam Denisam Kurelasam darba nebija. Taču trešdaļas beigās „Valmiera” sāka neatlaidīgus uzbrukumus, spēlēja asi, bieži vien uz noteikumu pārkāpumu robežas. Taču vidzemnieki par to samaksāja, pastāvīgi spēlējot mazākumā.

Otrajā periodā viesiem izdevās samazināt rezultātu starpību, bet pirms spēles trešā perioda „Daugavpils” visu salika savā vietā.

„Daugavpilij” šī ir otrā uzvara sezonā. Komanda sāka pamazām rāpties uz augšu, kur to divās beidzamajās sezonās bija raduši redzēt līdzjutēji. Četrās spēlēs izcīnīti seši punkti un pašlaik čempionātā -- sestā vieta. Līderpozīcijā ir „Venta 2002” – 13 punkti, tālāk seko „Lido” – 11 un „Mārupe” – 9.

Arī nākamo spēli daugavpilieši aizvadīs savā laukumā. 17. novembrī pl. 20.00 komandu tiksies ar „Rīgu 2001” (9 punkti – ceturtā vieta).