„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Pilsētas budžets tiek plānots pagājušā gada līmenī

freeimages.com

Pašlaik darbs pie pilsētas 2018. gada budžeta pabeigts par vairāk nekā 50%, turklāt pašvaldības iestāžu izdevumu galvenā daļa jau ir aprēķināta. To preses konferencē Daugavpils domē paziņoja priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Galvenās grūtības Daugavpils 2018. gada budžeta veidošanā rada minimālās darba algas palielināšana par 50 eiro. No nākamā gada 1. janvāra šis pieaugums skars arī pašvaldības uzņēmumu darbiniekus, tāpēc budžeta komisijai nākas īpaši rūpīgi pārbaudīt attiecīgās izdevumus ailes. Citādi budžeta prioritātes paliek nemainīgas, tāpat kā agrāk, galvenā no tām būs izglītība.

„Darba algu pieauguma dēļ mums nāksies nedaudz samazināt to budžeta daļu, kuru mēs izmantosim pilsētas attīstībai,” teica A. Zdanovskis, „izņemot jau nosauktos vērienīgos projektus, acīmredzot, nekas jauns nākamgad netiks paredzēts.”

Kapitālsabiedrību, dažādām biedrību un partiju iniciatīvu atbalstam domes finansējums jau mērāms 20 miljonos eiro. Ne jau katrs pieteikums tiks atbalstīts, jo īpaši tas attiecas uz partijas „Saskaņa”  populistiskajiem projektiem, paziņoja A. Zdanovskis. „Budžets jāveido, pamatojoties uz reālo situāciju. Ir ļoti viegli mētāties ar lozungiem, bet ļoti grūti vēlāk meklēt naudu pilsētai, lai nebūtu jālien parādos,” viņš teica.

Daugavpils budžets 2017. gadā – 113,8 miljoni eiro, palielinājums salīdzinājumā ar 2016. gadu – 27 miljoni eiro.