„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Aizturēts par diviem slepkavības mēģinājumiem

freeimages.com

Valsts policija saņēma informāciju par vairākiem slepkavības mēģinājumiem, kuri notikuši Daugavpilī, ka arī par smagu avāriju, kuras rezultātā ir cietis cilvēks. Saistībā ar notikušo VP LRP Kriminālpolicijas birojā tika uzsākti vairāki kriminālprocesi, kuru izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka ar visiem šiem noziedzīgiem nodarījumiem, iespējams, ir saistīts kāds 1959. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš dažas stundas vēlāk operatīvo pasākumu laikā tika aizturēts, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

9. novembrī VP LRP Daugavpils iecirknis saņēma informāciju par divām sievietēm, kurām kāds vīrietis bija nodarījis smagus miesas bojājumus un atstājis bezpalīdzības stāvoklī. Saistībā ar abiem šiem negadījumiem tika ierosināti kriminālprocesi un uzsākta ļaundara meklēšana.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, kāds 1959. gadā dzimis vīrietis ap pl. 8.00  ieradies pie savas sievas, ar kuru jau ilgu laiku nedzīvo kopā, un konflikta laikā nodarījis viņai smagus miesas bojājumus - piekāvis viņu ar dzelzs mietu. Pēc tam devies uz savu dzīvesvietu, kur smagi piekāvis kādu 1957. gadā dzimušu sievieti, vairākas reizes iesitot viņai ar cirvi pa galvu un citām ķermeņa daļām. Šo noziedzīgo nodarījumu vīrietis gribējis noslēpt, aplejot sievietes dzīvokļa telpas ar dīzeļdegvielu un aizdedzinot. Aizdedzinājis istabas un atstājis sievieti bezpalīdzības stāvoklī, vīrietis iesēdies savā JEEP markas automašīnā un ceļa posmā Daugavpils - Silene izraisīja smagu avāriju -- iebrauca 1976. gadā dzimuša vīrieša vadītās automašīnas SCANIA puspiekabē. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cietis pats JEEP vadītājs, kurš guvis dažādas traumas un no notikuma vietas nogādāts medicīnas iestādē.

Abas cietušās sievietes nogādātas slimnīcā smagā stāvoklī.

Pašlaik saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi, tajā skaitā par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, un turpinās izmeklēšana, savukārt aizturētajam vīrietim draud kriminālatbildība.

Pēc KL 118.panta 2.daļas par slepkavību, ja ir noslepkavotas divas vai vairākas personas, soda ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.