„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Divās spēlēs – divi punkti

Sergejs Kuznecovs

DU volejbolisti pagājušajās brīvdienās aizvadīja divas spēles Baltijas līgā, kura šosezon oficiāli saucas „Credit24 Meistarlīgas”. Divās spēlēs daugavpilieši izcīnīja divus punktus.

Pirmajā dienā DU sacentās ar līgas debitanti – komandu „Limbaži/MSĢ”. Jaunpienācēji pārsteidza, savukārt laukuma saimnieki gandrīz sagādāja vilšanos. Viesi uzvarēja divos setos pēc kārtas – 15:25, 17:25. Droši vien, šajā brīdī tika aizskarts DU lepnums – klubam, kurš daudzas sezonas spēlē līgā, nepiedien tik padevīgi pieļaut jauniņo dominanci. Rezultātā izdevās lauzt spēles gaitu un pārējās partijās izcīnīt uzvaru – 25:19, 25:21, 15:12. Arvīda Ribicka kontā – 17 punkti.

Nākamajā dienā DU tikās ar čempionāta līderiem – „Pērnavas” volejbolistiem. Lai gan neviens necerēja, ka daugavpilieši spēs sagādāt pārsteigumu, taču šoreiz tas izdevās. Pēc zaudēta pirmā seta – 21:25, otrajā setā izdevās revanšēties – 25:20. Taču spēles turpinājumā iniciatīvu pārņēma igauņi un divos setos uzvarēja ar rezultātu 18:25 un 19:25.

Aleksandram Nasonovam un Aleksandram Samuilovam – 12 punkti. Subatieties Toms Švāns, Latvijas izlases spēlētājs, kurš sākotnēji pieredzi ieguva DU, „Pērnavas” labā guva 11 punktus. Toms jau otro sezonu pēc kārtas pārstāv „Pērnavu”, tāpēc spēles ar Daugavpils klubu vienmēr ir ļoti svarīgas.

„Pērnavas” spēlētājs Toms Švāns: „Šodien bija grūti, jo nespēlējām savu spēli. Nav stabilitātes. Turklāt spēle pret savējiem vienmēr ir principiāla. Ir liela vēlēšanās labi nospēlēt, parādīt sevi. Šodien ar savu spēli neesmu īpaši apmierināts – sanāca viduvēji, varēja būt labāk. DU izskatījās labi – interesanti spēlēja uzbrukumā.”

DU galvenais treneris Edgars Savickis: „Bija labs otrais sets, arī trešajā varējām uzvarēt. Pagaidām nav spilgti izteikta uzbrukuma līdera, tāpēc arī tāds rezultāts. Daudz spēku tika iztērēts spēlē ar „Limbažiem”. Savukārt ar „Pērnavu” pietrūka labu bloku un spēcīgu servju. Vājai servei seko spēcīgs uzbrukums. Jāatzīmē, ka mūsu uzbrukums nebija slikts, bet daudz zaudējām blokā. Uzvarēt vēl vienā setā bija reāli.”