„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Katram māksliniekam ir sava Latvija

Grigorijs Mihejevs un Līga Čible // Foto: Jeļena Čursina

"Mana Latvija" – tā Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas dalībnieki nosaukuši  savu izstādi, kura līdz novembra beigām skatāma Latgales Centrālajā bibliotēkā.

Kas ir "Mana Latvija?" Uz šo jautājumu mākslinieki atbildēja, sveicot Latviju simtajā jubilejā. Katrs asociācijas biedrs ir centies radīt savu priekšstatu par valsti. Vienam tā ir krāšņa peoniju buķete, citam – Latgales vasaras ainava. Katrs mākslinieks izstādē parāda savu atšķirīgo redzējumu par ainavu, gaismu, krāsu, faktūru, tēmu, viņiem ir dažāda tautība un pārliecība, taču māksliniekus vieno patriotiskas jūtas pret valsti, kurā viņi dzīvo.

Asociācija pastāv gandrīz divdesmit gadus. "Tajā ir apvienojušies cilvēki, kuri veic kopīgu darbu, tiecas ar savu radošu darbību kaut ko pateikt, paust, atklāt," tā par asociāciju teica māksliniece Viktorija Boikina. Šī izstāde ir kārtējais vienotais radošais pacēlums. Asociācijas vadītāja Līga Čible pateicās saviem kolēģiem par šo dāvanu Latvijai un apsveica viņus, uzdāvinot buķetes valsts karoga krāsās. Izstādes rīkotāji patriotisko noskaņojumu bija saglabājuši it visā, un pat konfektes un augļus piemeklējuši valsts karoga krāsās.

Izstādē apskatāmi Silvas Linartes, Oskara Jansona, Unas Guras, Grigorija Mihejeva, Viktorijas Boikinas, Natālijas Marinohas, Ivo Folkmaņa, Ludmilas Procenko, Olgas Gžibovskas, Leonīda Bauļina un Sanri darbi. Savukārt keramiku skatītāju vērtējumam piedāvā Mairita Folkmane, Ilona Šauša, Elvīra Sprindžuka, bet fotogrāfiju autore ir Karīna Korotkova.