„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Noteikti Skolu reitinga laureāti

freeimages.com

15. novembrī Draudzīgā aicinājuma (DA) fonds apbalvoja labākās Latvijas skolas, kas pēc skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātiem ieguvušas labākās vietas šī gada skolu reitingā. Šogad konkursā tika nominēta 51 skola četrās nominācijās - ģimnāzijas, pilsētu vidusskolas, lauku vidusskolas un specializētās skolas, tajā skaitā tehnikumi, arodvidusskolas un mūzikas skolas. Laureātu vidū ir arī Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, kas atzīta par labāko vidusskolu grupā. Skola ir pirmajā vietā arī pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem matemātikā un dabaszinībās.

Savukārt Daugavpils novada Salienas vidusskola kļuvusi par vienu no laureātēm vairākos atsevišķos priekšmetos.

Pēc skolēnu gūtajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos vērtē piecus mācību priekšmetus - latviešu valodu, matemātiku, angļu valodu, dabas zinības (bioloģija, fizika, ķīmija), vēsturi un skolas kopvērtējumā, kā arī skolu izaugsmi gan mācību priekšmetos, gan kopvērtējumā.

Pasākuma iniciators un organizators ir Draudzīgā Aicinājuma fonda dibinātājs un vadītājs Jānis Endele. Skolu reitinga balvu pasniegšana notiek jau septīto gadu.