„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Tarifi novadā paliek nemainīgi, bet ēkas jāsiltina

freeimages.com

Siltumapgādes tarifi Daugavpils novadā šajā apkures sezonā solās palikt nemainīgi, tāpēc izmaksas būs atkarīgas no ziemas barguma. Savukārt vērtēt šo tarifu izmaksas pēc novembra rēķiniem ir pāragri, jo oktobrī pieslēgšanās apkurei notikusi pakāpeniski. Vienīgais, kas varētu samazināt izmaksas par siltumapgādi, ir daudzdzīvokļu māju siltināšana un citi remonti, lai novērstu siltuma zudumus.

„Mēs, protams, vēlētos, lai vairāk būtu tādu daudzdzīvokļu māju īpašnieku, kas būtu ar mieru kompleksi nosiltināt visu ēku,” preses konferencē atzīmēja domes izpilddirektore Vanda Kezika. Pēc energoefektivitātes sertifikātiem ir nosakāms, no kurām ēkām un kur ir vislielākie siltuma zudumi, ko īpašnieki var mazināt. Nereti lēmums gan tiek pieņemts tikai tad, kad ēka jau atrodas kritiskā stāvoklī, jālabo jumts, pelē sienas.

V. Kezika norādīja, ka novadā šobrīd apmēram 6-7 pretendenti gatavo dokumentāciju ēku siltināšanai nākamgad. Pašvaldība gatavojas finansiāli atbalstīt šos darbus.