„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Daugavpilī būs skanīgi Ziemassvētki

freeimages.com

Ziemassvētki vienmēr ir ilgi gaidīti un skanīgi svētki, tāpēc šogad par pilsētas noformējuma vadmotīvu tika izvēlēta devīze “Skanīgie Ziemassvētki”.

Pilsētas noformējumu veltīt kādai vienai galvenais tēmai Daugavpilī jau kļuvis par tradīciju. Pērn Daugavpils bija izrotāta „sirsnīgi”. Savukārt šogad pilsētas rotas galvenais akcents būs mūzika. „Ziemassvētki ir laiks, kad skan zvaniņi, Ziemassvētku dziesmas,” paskaidroja idejas autore, Daugavpils galvenā mākslinieka vietniece Līga Čible, „gribas, lai noformējums ir ne tikai skaists, bet arī skanīgs.”

Notiks arī ikgadējais Ziemassvētku noformējumu konkurss, kurā visbiežāk aktīvi piedalās Daugavpils izglītības iestādes. Taču L. Čible cer, ka dalībnieku pulks šogad būs lielāks, un viņi pacentīsies īstenot „skanošo” ideju pēc iespējas interesantāk.

Daži pilsētas ziemas rotājumu elementi būs tādi paši, kā agrāk, piemēram, visu iecienītais Rūķu namiņš. Taču mainīsies tā dizains – arī tur būs iekļauta mūzikas tēma.  Nemainīsies arī stabi rotājumi – sniegpārsliņas, zvaigznītes, „salūtiņi” jau mirdz diennakts tumšajā laikā. Savulaik tos iegādājās pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims, un tie joprojām tiek aktīvi izmantoti.

Ieraudzīt, bet, galvenais, dzirdēt daudzus pārsteigumus varēs jau no 9. decembra, kad Vienības laukumā tiks iedegta galvenā Ziemassvētku egle.