„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Pieaugs atkritumu izvešanas tarifs

Aleksandrs Rube

No 2018. gada 1. janvāra dabas resursu nodokļa pieaugums ietekmēs atkritumu izvešanas tarifu Daugavpilī. No jaunā gada maksa par 1 kubikmetra nešķirotu atkritumu apsaimniekošanu būs 7,58 eiro pašreizējo 7 eiro vietā.

Saskaņā ar Saeimas 2016. gada 23. novembra lēmumu, dabas resursu nodoklis, kurš ir vienots visām pašvaldībām, tiks palielināts līdz 2020. gadam. No nākamā gada janvāra likme pieaugs no 25 līdz 35 eiro par tonnu (bez PVN), bet pēc diviem gadiem – līdz 50 eiro par tonnu.

Taču dabas resursu nodoklis nav vienīgais faktors, kurš nosaka gala tarifu. Rēķina apmēru ietekmē arī sadzīves atkritumu apglabāšanas cena poligonā un operatora piedāvātā apsaimniekošanas maksa. Taču arī tad, ja šīs izdevumu pozīcijas tuvākajos gados nepieaugs, līdz 2020. gadam tarifs tāpat palielināsies līdz 8,44 eiro par kubikmetru.

No nākamā gada janvāra palielināsies arī tarifs par pārējo atkritumu izvešanu līdz 9,59 eiro par kubikmetru. Vislabvēlīgākās notikumu attīstības gadījumā līdz 2020. gadam šis rādītājs pieaugs par 18% un sasniegs 11,31 eiro par kubikmetru.