„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Apvienības “Maju gonor” mākslinieki aicina uz izstādi

Sestdien, 25.novembrī, plkst. 14.00 VII Starptautiskā tautas kultūras festivāla “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”ietvaros tiks atklāta Baltijas baltkrievu mākslinieku apvienības “Maju gonor”gleznu izstāde. Ekspozīcija ir veltīta starpkaru Latvijas māksliniekiem - kolēģiem, kuriem šogad bija jubilejas gads.

           Izstādē apskatei ir piedāvāti 16 profesionālo mākslinieku darbi: no Latvijas – Vjačka Telešs, Anatolijs Jermakovičs, Nadežda Izeņova, Irina Karole, Jeļena Lavrinoviča, Alina Litviņenko, Vasīlijs Mališčics, Anna Peipiņa, Jeļena Romaņenko, Jeļena Tihomirova, irina Trumpele- Soboļevska, Gaļina Želabovska un Pjotrs Hudobčonoks; no Zviedrijas – Jekaterīna Osberga; no Igaunijas – Margarita Ostroumova un Ludmila Pribiļska.

            Visi mākslinieki ir Baltijas baltkrievu mākslinieku apvienības “Maju gonor” dalībnieki, apvienība pagājušajā gadā nosvinēja savu 35. jubileju un to no pašiem pirmssākumiem un līdz pat mūsdienām vada Vjačeslavs Telešs – Latvijas mākslinieku savienības loceklis, Baltkrievijas mākslinieku savienības loceklis, Rīgas baltkrievu skolas un baltkrievu kultūras biedrības “Svitanak” dibinātājs un pirmais vadītājs, LR Triju Zvaigžņu ordeņa laureāts. Pašlaik V.Telešs strādā pie grāmatas par Latvijas baltkrievu izcelsmes māksliniekiem. Atsevišķs stends ar informāciju tiks veltīts pieciem starpkaru Latvijas māksliniekiem, kuriem šogad bija jubilejas gads.

            Izstādes atklāšanā Baltkrievu kultūras centrā Rīgas desants atbrauks kopā ar V.Telešu. Tie pastāstīs par piedāvātām gleznām un par saviem radošajiem plāniem. Pasākumā skanēs muzikālais priekšnesums ansambļa “Kupaļinka” izpildījumā.

Baltijas baltkrievu mākslinieku apvienības “Maju gonor” gleznu izstāde būs apskatāma Baltkrievu kultūras centrā (Daugavpils, Alejas ielā 68-1A) līdz 2018.gada 25. janvārim darba dienās.