„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Policija aizturēja izvarotāju

15. novembrī Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī ap pl. 19.30 kāds nenoskaidrots vīrietis izvarojis sievieti un nolaupījis viņas mobilo telefonu un juvelierizstrādājumus, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Izmeklēšanas un operatīvo pasākumu rezultātā jau nākamās dienas rītā aizdomās par pastrādāto noziegumu policija aizturēja kādu 1975. gadā dzimušu vīrieti. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša tika atrasta arī lielākā daļa nolaupīto mantu. Jāpiebilst, ka iespējamais vainīgais jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā un ir vairākkārt tiesāts, tostarp par smagiem noziegumiem.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tuvākajā laikā tiesa lems arī par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu, savukārt iespējamai vainīgai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.  

Pēc Krimināllikuma 159.panta 1.daļas izvarotājam draud brīvības atņemšana uz laiku no četriem līdz desmit gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.