„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Ludzā nogalināta sieviete

26. novembra naktī, ap pl. 1:36, Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka Ludzā kādā dzīvojamā mājā ir atrasts 1959. gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess un uzsākta izmeklēšana.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamo vainīgo personu bija izcēlies konflikts, kura laikā sievietei nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp arī tādi, kuru dēļ viņa notikuma vietā mira.

Turpat notikuma vietā likumsargi aizturēja aizdomās turēto personu, kādu 1954.gadā dzimušo vietējo iedzīvotāju. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziegumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt tuvākajā laikā tiesa lems arī par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu.

Pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.