„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Ugunsgrēkā Jēkabpilī cieta septiņi cilvēki

30. novembrī pl. 10.24 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus no ēkas otrā stāva ar izbīdāmo kāpņu palīdzību izglābts viens cilvēks. Pl. 11.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā iespējamais ugunsgrēka iemesls tiek minēts apkures ierīces ekspluatācijas pārkāpums – uz krāsns atradās dažādi papīri, grāmatas, avīzes, kas krāsns kurināšanas rezultātā aizdegušies.

VUGD aicina ievērot piesardzību apkures sezonas laikā – ekspluatēt apkures ierīce atbilstoši ugunsdrošības prasībām un uzstādīt dūmu detektorus.