„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.4 °C
skaidrs laiks

Policija izsludina radošo darbu konkursu “Policijas SUPERMAŠĪNA”

5. decembrī Latvijas Republikas Valsts policija svin savu dibināšanas 99.gadadienu, un šo svētku priekšvakarā VP Latgales reģiona pārvalde izsludina radošo darbu konkursu “Policijas SUPERMAŠĪNA”.

Policisti savā ikdienas darbā, reaģējot uz izsaukumiem, steidzoties palīgā cietušajiem, veicot likumpārkāpēju aizturēšanu, izmanto dažādus transportlīdzekļus – motociklus, automašīnas un mikroautobusus. Tie ir atpazīstami pēc sava īpaša krāsojuma, kā arī ar to, ka policijas transportlīdzeklim tiek ieslēgtas bākugunis un speciālā sirēna. Šoreiz skolēniem ir iespēja radoši izpausties un attēlot savu vīziju par to, kādam jābūt policijas transportlīdzeklim, piedāvāt savus uzlabojumus, mainot krāsojumu, izskatu, aprīkojumu, veidu u.tml., kas, pēc viņu domām, palīdzētu paaugstināt policijas darba efektivitāti, atklājot dažādus noziegumus un veicot sabiedriskās kārtības uzturēšanu, tuvākā un tālākā nākotnē.

Zīmējumu konkursā tiek aicināti piedalīties Latgales reģiona izglītības iestāžu 1. – 9. klašu skolēni, kuri no 5. decembra līdz 2018.gada 10. janvārim var iesniegt savus zīmējumus sev tuvākajā VP Latgales reģiona pārvaldes iecirknī vai sūtīt pa pastu, pievienojot norādi: “Policijas supermašīna” konkursam.

Zīmējumu veidošanā var izmantot jebkurus krāsojamos materiālus, darbu zīmē uz A4 vai A3 formāta lapas vienas puses. Tos var papildināt ar devīzi, apakšvirsrakstu vai dzejoli. Zīmējumam klāt jāpievieno zīmīte, uz kuras norāda darba autora vārdu, uzvārdu, klasi, izglītības iestādes nosaukumu, zīmējuma nosaukumu, kā arī klases audzinātājas kontakttālruni, lai policijas pārstāvis nepieciešamības gadījumā var sazināties ar klases audzinātāju;

Balvas saņems trīs labākie zīmējumi divās vecuma grupās: 1.-4.klase, 5.-9.klase, tās laikā no 22. līdz 31. janvārim pasniegs VP pārstāvji, dodoties uz skolām.