„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+8.4 °C
apmācies

Vainīgais satiksmes negadījumos ne vienmēr ir acīmredzams

5. decembris – Policijas diena

Līdz ar Latvijas Republikas simtgadi, nākamajos divos trijos gados gadsimts būs apritējis arī dažādām valsts institūcijām. Viena no tām ir Valsts policija, kas šodien, 5. decembrī, svin savu 99. dibināšanas gadadienu.

Parasti ar šīs institūcijas pārstāvjiem nākas saskarties nepatīkamos brīžos, taču tas nenozīmē, ka arī komunikācijai ar policijas darbiniekiem jābūt nepatīkamai. Par to, kā ikdienā nezaudēt cieņu un objektīvismu saziņā ar cilvēkiem, kas pārkāpuši likumu, vadot automobili bez tiesībām vai alkohola reibumā, pastāstīja  Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākais inspektors Guntis Bēķis.

Inspektora amatā Guntis Bēķis strādā jau 17 gadus, un šī darba pieredze ļauj secināt, ka ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem tik tiešām notiek gandrīz katru dienu. Kriminālpolicijas nodaļā tos izmeklē trīs inspektori. „Es strādāju tieši ar gadījumiem, kad ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši un avārijās iesaistīti dzērājšoferi un vadītāji bez tiesībām," G. Bēķis skaidro, ka negadījumus, kuros „cietuši tikai dzelži”, izmeklē ceļu policija. Primārais uzdevums gan abos variantos ir vienāds – noskaidrot vainīgos.

Visu rakstu lasiet 5. decembra numurā.