„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpilī notika krosmintona sacensības

Daugavpilī norisinājās Latvijas krosmintona čempionāta otrais posms, kas vienlaikus bija arī Latgales atklātais čempionāts. Šajā dienā tika sadalīti astoņi medaļu komplekti.

Krosmintons (iepriekš saukts par spīdmintonu) ir rakešu sporta veids, kur apvienotas labākās īpašības no tenisa, skvoša un badmintona. Čempionātu Daugavpilī rīkoja pilsētas krosmintona klubs ar pašvaldības atbalstu, savukārt pirmās krosmintona sacensības pilsētā notika 2015. gadā, šis bija jau otrais turnīrs, pastāstīja kluba pārstāvis Oskars Priedītis: „Daugavpils posmā startēja pieci Latvijas klubi. Sacentās 68 spēlētāji vecumā no 7 līdz 50 un vairāk gadiem. Kopumā Latvijas čempionātā ir seši posmi,  kuri notiek dažādās pilsētās. Katrā posmā dalībniekiem tiek piešķirti  reitinga punkti. Kopvērtējumu noteiks sezonas beigās aprīlī.”

Krosmintons (iepriekš saukts par spīdmintonu) ir rakešu sporta veids, kurā apvienotas labākās tenisa, skvoša un badmintona īpašības. Ar starptautiskās federācijas lēmumu 2016. gadā spīdmintonu pārdēvēja par krosmintonu, saglabājot agrākos noteikumus. Krosmintonā ir vienspēles un dubultspēles, kurās izmanto raķetes un volānu. Spēlētājs atrodas laukumā. Iepretim, vairāk nekā desmit metru attālumā atrodas pretinieka zona. Punkts tiek iegūts, tiklīdz volāns skar zemi pretinieka zonā.