„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Nosaukti pretendenti uz Latvijas gada balvu sportā 2017

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pirmdien nosaukusi pretendentus uz Latvijas gada balvu sportā desmit nominācijās, kā arī pasludinājusi balvas par mūža ieguldījumu sportā ieguvēju. To saņems ilggadējais velomehāniķis, sešu Olimpisko spēļu dalībnieks Arkādijs Svece.

Par labākās Latvijas sportistes godu sacentīsies Pasaules čempionāta 3.vietas un Eiropas čempionāta 2.vietas ieguvēja cīņā Anastasija Grigorjeva,

Viens no titula „Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists” kandidātiem ir Andžejs Ļebedevs (motosports) – 1. vieta Eiropas čempionātā spīdvejā, jauns sasniegums Latvijas sporta vēsturē. Visos fināla braucienos piedalījies ar organizatoru piešķirto īpašo ielūgumu.

Uz titulu „Gada uzlecošā zvaigzne” pretendē daugavpilietis, daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs – 7. vieta Eiropas čempionātā, 14. vieta Pasaules čempionātā, izcīnīta ceļazīme uz Phjončhanas Olimpiskajām spēlēm, kā arī Rēzeknē dzimusī vieglatlēte

Gunta Latiševa-Čudare – 1. vieta Eiropas U-23 čempionātā 400m, 12. vieta Pasaules čempionātā, Latvijas U-23 rekords.

Viens no pretendentiem uz Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu ir krāslavietis Dmitrijs Silovs – Pasaules čempions šķēpmešanā.

Papildu šīm nominācijām tiks pasniegta balva Gada sporta skolotājam (konkursu organizē un uzvarētāju nosaka Izglītības un zinātnes ministrija), LTV Speciālbalva, Paraugs sportā un Gada balva sporta žurnālistam, ko piešķir Artūra Vaidera fonds. Savukārt portālā DELFI uzsākts līdzjutēju balsojums par Populārāko sportistu. Latvijas populārākais sportists tiks noskaidrots telefona balsojumā par 3 finālistiem, kurš notiks svinīgās ceremonijas Latvijas Gada balva sportā laikā tiešraidē 21. decembrī LTV1 pulksten 21.00. Pasākumā, kurš notiks kinoteātrī Splendid Palace, balvas saņems gada labākie sportisti un notikumi 16 nominācijās.