„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Daugavpils BJSS basketbolistes uzlabo sniegumu

Rīgā notika Eiropas jaunatnes basketbola līgas (EYBL) otrā posma sacensības, kurā Daugavpils U17 komanda (trenere Jūlija Simonova) izcīnīja otro vietu.

Pirmajā spēlē daugavpilietes uzvarēja Krakovas „Vislu” – 89:45. Arī otrajā spēlē tika gūta uzvara, taču šoreiz, cīņā ar Čehijas „Ostravu”, tā nenāca viegli – 54:51. Grodņas komanda (Baltkrievija) pieveica daugavpilietes ar rezultātu 36:77, pēc tam Daugavpils BJSS uzvarēja Minskas „Horizontu” – 58:50.

Finālā Daugavpils BJSS atkal tikās ar Grodņas basketbolistēm un zaudēja ar 45:75.

Turnīra simboliskajā izlasē iekļauta Elīza Poiša, kura vidēji spēlē guva 12 punktus – tas ir trešais rezultāts Rīgas posmā visu spēlētāju konkurencē. Savukārt Lovisa Kerubine atzīta par komandas labāko spēlētāju. Turklāt ceturtā rezultatīvākā spēlētāja ir Juta Harčenko.

Pirmajā posmā Grodņā daugavpilietes bija ceturtās.

Trešais posms notiks Ostravā (Čehija) februāra vidū. Pēc triju posmu rezultātiem kļūs zināmas astoņas komandas, kuras cīnīsies par Eiropas spēcīgākā kluba titulu.