„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

„Elēģijas” dziesmu un draudzības 15 gadi

Līksnas pagasta Kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis „Elēģija” nosvinēja 15 gadu jubileju.

Sveicēji kolektīvu salīdzināja ar piecpadsmitgadīgu meiteni – tikpat nepastāvīgu, aktīvu un tādu, kas reti ir sastopama mājās. Ansamblis „Elēģija” ir populārs gan Daugavpils novadā, gan citos reģionos.

Piecpadsmit gadu laikā kolektīvs ir nedaudz mainījies, 2012. gadā par tā vadītāju kļuva Jūlija Peceviča, tobrīd nomainījās arī dalībnieces. J. Pecevičai ir vokālistes un diriģentes izglītība, un viņa ansambļa repertuārā ieviesa jauninājumus – tas kļuva akadēmiskāks.

Jūlija Peceviča par „Elēģijas” vadītāju kļuva 21 gada vecumā un mazliet bažījās, taču pozitīvais noskaņojums kolektīvā palīdzēja jaunajai vadītājai. „Viņi visi ir ļoti atvērti – gan Līksnas iedzīvotāji, gan tās vadība,” stāsta Jūlija, „vienmēr palīdz, ar līksniešiem ir viegli rast kontaktu.” Jau piecus gadus J. Peceviča brauc uz Līksnu reizi nedēļā, bet pirms skatēm – vēl biežāk. Viņa ieguva autovadītājas apliecību, lai varētu ērtāk tikt uz darbu un nebūtu jāpielāgojas autobusiem. Jūlija atzīmē, ka ansambļa dalībnieču darba spējas un enerģija sniedz pozitīvu lādiņu, un viņa vienmēr no Līksnas atgriežas mājās labā noskaņojumā.

 

Visu rakstu lasiet 8. decembra numurā.