„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Aicina piedalīties “Piens un augļi skolai” konkursā

Lauku atbalsta dienests un Zemkopības ministrija aicina Latvijas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus un 1.-9. klašu skolēnus piedalīties programmas “Piens un augļi skolai” konkursā. Konkursa ietvaros bērni un skolēni tiek aicināti apkopot pieredzes stāstus par to, kā Latvijas izglītības iestādēs tiek īstenota programma “Piens un augļi skolai”. Konkurss noritēs no 2017. gada 11. decembra līdz 2018. gada 28. februārim.

Bērnus un jauniešu LAD aicina atbildēt, piemēram, uz jautājumu: Kā bērnudārzā vai skolā dzer pienu un ēd augļus un dārzeņus? Vai un kāpēc bērniem un jauniešiem patīk šī programma? Konkursā var iesniegt zīmējumu kopumus, kolāžas, video, animācijas, fotokolāžas, komiksus vai citus vizuālos darbus, kas tiek veidoti kā stāsti. Tos var būt veidojusi visa klase, bērnudārza grupa vai konkrētas klases skolēnu grupa.

Konkursa uzvarētāji saņems izglītojošu spēļu komplektus, sporta aprīkojuma komplektus, bet paši labākie – iespēju atbraukt uz Rīgu un apmeklēt interesantus pasākumus.

Ar konkursa noteikumiem sīkāk var iepazīties programmas mājas lapas www.piensaugliskolai.lv sadaļā “Konkursi”.

Šis ir jau otrais konkurss, kurš tiek organizēts Eiropas Savienības skolu programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros. Pirmā konkursa ietvaros, kas notika 2017. gada pavasarī, Latvijas skolēni tika aicināti izstrādāt programmas logo un devīzes idejas. Uzvarētāji – logo un devīzes autori – ir Paula Molodavčenko no Ludzas pilsētas ģimnāzijas 7. klases, kā arī Vilis un Harijs Veldres no Kuldīgas alternatīvās sākumskolas 2. klases.