„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Daugavpilī notiks jauns starptautisks festivāls

novados.lv

No 9. līdz 11. februārim Daugavpilī notiks pirmais starptautiskais tautas deju festivāls, kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi no Latvijas un citām valstīm.

Festivāla mērķis ir popularizēt tradicionālās latviešu un cittautu dejas, attīstīt, pilnveidot un kopt deju kolektīvu tradīcijas.

Festivālā tā dalībniekiem būs iespēja piedalīties gan dažādos koncertos un kopīgā sadancošanā, gan arī poļu un latviešu tautas deju meistarklasēs, kuru mērķis ir izkopt dažādu tautu dejas tradīcijas, tehniku un metodiku, kā arī rosināt izpratni par tām. Poļu meistarklasi vadīs tautas deju ansambļa “Perla” mākslinieciskais vadītājs Germans Komarovskis (Lietuva), savukārt latviešu dejas meistarklasi vadīs etnokompānijas “Zeidi” vadītāja un deju speciāliste Dace Circene.

Daugavpils Kultūras pārvaldes vecākā kultūras pasākumu organizatore Diāna Soldāne informēja, ka kolektīvi vēl iesniedz pieteikumus dalībai festivālā, to var izdarīt līdz 23. decembrim. Parasti visi aktivizējas pēdējās pāris dienās, tāpēc precīzs dalībnieku skaits būs zināms gada nogalē.

Pasākuma koncerti notiks Latviešu kultūras centrā. Festivālu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.