„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Krāslaviešus iepriecina krāsains dievnams

Uzstādot 55 gaismas ķermeņus, izgaismota Krāslavas Svētā Ludvika katoļu baznīca // Foto: Anatols Kauškalis

24. decembra vakarā, kad visā pasaulē katoļu dievnamos tika svinēta Ziemassvētkus ieskandinošā Ganiņu Svētā Mise, krāslavieši saņēma īpašu dāvanu -- krāsainu apgaismojumu Krāslavas Svētā Ludvika katoļu draudzes baznīcai. 

Draudzes prāvests Eduards Voroņeckis pastāstīja, ka doma par dievnama izgaismošanu radās, plānojot Svētā Ludvika dievnama pastāvēšanas 250 gadu jubilejas svinību programmu. „Apgaismojums bija kā dāvana krāslaviešiem Krāslavas majestātiskās baltās baznīcas jubilejas gada izskaņā. Turklāt mēs, draudze, vēlējāmies arī uzsvērt, ka ir atjaunota unikāla āra freska. Paldies Daugavpils uzņēmumam „MUZ PRO”, kurš ar šo pasākumu radīja īstu Ziemassvētku noskaņu,” uzsvēra E. Voroņeckis.

Kā teica SIA „MUZ PRO” īpašnieks Andrejs Gauks, lai nodrošinātu šādu apgaismojumu, četras stundas ar speciālu datorprogrammu tika modulēts gaismas objektu izvietojums 3D līmenī. Pēc tam, ierodoties Krāslavā, gandrīz sešas stundas tika uzstādīti 55 gaismas ķermeņi, kuri ar krāsainiem gaismas stariem uzsvēra ne tikai fresku, bet arī fasādes un vārtu elementus.

„Arhitektūras objektu izgaismošana ir ļoti populāra Eiropā, bet Latvijā tā pagaidām ir jauna nodarbe. Mēs izgaismojam objektus gan Rīgas ielas svētkos Daugavpilī, gan pasākumā „Staro Rīga”,” pastāstīja Andrejs Gauks.

Komentāri

29.12.2017 14:24
Ērika
Paldies visiem organizatoriem par lieliskiem svētkiem un Gaismas dāvanu! Paldies Anatolam par fantastiskiem attēliem, kas palīdz saglabāt svētku sajūtu!