„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Daugavpilī likvidēja nelikumīga alkohola glabātavu

freeimages.com

Veicot izmeklēšanas pasākumus nelikumīga alkohola apkarošanas jomā Latgales reģionā, policijas darbinieki Daugavpilī likvidēja nelikumīga alkohola glabātavu, konfiscējot ap 268 litriem nelikumīga alkohola, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā inspektore Veronika Mazane-Mikuļina.

VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, pārbaudot viņu rīcībā esošo informāciju, 22. decembrī veica kratīšanu vairākos īpašumos Daugavpilī. Policijas darbiniekiem bija zināms, ka nelegālais alkohols, iespējams, tiek uzglabāts vairākās vietās. Likumsargi pārbaudīja septiņas adreses, no kurām trijās konstatēta nelikumīga alkohola fasēšana un ievērojama daudzuma nelikumīga alkohola glabāšana. Kratīšanas laikā konfiscēti aptuveni 268 litri nelikumīga alkohola (gatavās produkcijas), etiķešu uzlīmes, korķi un pudeles, kas izmantotas alkohola fasēšanai, kā arī četras kastes ar tukšo taru.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Saistībā ar notikušo vienā no kratīšanas vietām nozieguma izdarīšanas brīdī tika aizturētas divas personas - 1972. un 1977. gadā dzimuši vīrieši. Viens no viņiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem, kas saistīti ar alkoholisko dzērienu un tabakas nelikumīgu apriti.

Policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajiem draud kriminālatbildība par minētajiem likumpārkāpumiem. Par notikušo uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa arī par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.