„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Jaungada skrējiens priekam

Aleksandrs Rube

30. decembrī Vienības laukumā startēja tradicionālais Jaungada skrējiens, kurā piedalījās aptuveni 400 skrējēji. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz organizatori nolēma atteikties no iepriekšējas reģistrācijas un sacensībām uz laiku.

Vēl viens jauninājums bija Jaungada cepuru izsniegšana, kas vairoja svētku noskaņu. Daudz bija skrējēju, kuri piedalījās savos tērpos, -- šeit varēja sastapt Salavečus (tostarp sievietes), supervaroņus, briežus un dažādus citus zvērus. Pēc iesildīšanās, ko rīkoja deju studija „Stoptime”, skrējiena dalībnieki devās 1 km un 3 km distancē ap Dubrovina parku.

Vairākums dalībnieku skrēja savam priekam, bet bija arī tādi, kuri vēlējās pārbaudīt savu sportisko formu un startēja ar ieslēgtu hronometru. Dalībnieki galvenokārt bija uzvilkuši ērtu apģērbu, taču bija arī tādi, kuri skrēja kurpēs, siltajās vējjakās un parastās biksēs. Taču tas jau tā raibo pūli padarīja vēl jautrāku un daudzveidīgāku.

Pilnu rakstu lasiet 5.janvara numurā.