„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.5 °C
apmācies

Piedalies konkursā “Laukiem būt!”

Publicitātes foto

Līdz 17. janvārim ikviens jaunais lauku uzņēmējs aicināts pietiekties dalībai konkursā “Laukiem būt!”, ko jau sesto reizi organizē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) un Valsts Lauku tīkls.

Projekta “Laukiem būt!” vadītāja Baiba Gulbe atzīst, ka konkurss ir turpinājums mācību ciklam, kas 2017. gada izskaņā notika LLKC birojos visā Latvijā. Mācību laikā jaunie uzņēmēji apguva uzņēmējdarbības un mārketinga pamatus, attīstīja savu biznesa ideju, veica tirgus un konkurentu izpēti, kā arī finanšu aprēķinus. Līdzdalība konkursā ir iespēja cīnīties par naudas balvām savu biznesa ideju īstenošanai.

Interesenti savus biznesa plānus līdz 17. janvārim aicināti sūtīt elektroniski uz e-pastu laukiembut@llkc.lv. Tos var iesniegt trijās kategorijās: lauksaimniecība, nelauksaimnieciskā darbība laukos un lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana. Sīkāk par konkursa nosacījumiem var uzzināt, sazinoties ar savu reģionālo LLKC konsultantu.

Konkurss notiks divās kārtās. Pirmā kārta paredzēta jau februārī, un tās gaitā tiks prezentēti un vērtēti visi konkursā iesniegtie biznesa plāni. Šīs kārtas noslēgums risināsies klātienē pasākuma “Izdzīvošanas skola” laikā, kad dalībnieki gan prezentēs žūrijai savas idejas un to prototipus, gan piedalīsies interaktīvās lekcijās. Virzīšanai uz konkursa otro kārtu tiks izvēlēti 15 finālisti -- pieci katrā kategorijā.

Otrā kārta norisināsies martā, un tās laikā dalībnieki cīnīsies par galvenajām balvām. Kopējais balvu fonds ir 20 000 eiro.

Konkursu “Laukiem būt!” atbalsta Valsts attīstības finanšu institūcija ALTUM.