„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Rēzeknē par siltumu būs jāmaksā mazāk

pexels.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome šodien apstiprināja jaunus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus AS “Rēzeknes Siltumtīkli”, kas pakalpojumus sniedz Rēzeknē. Turpmāk iedzīvotājiem būs fiksēts gala tarifs 52,14 EUR/MWh, kas ir par 0,28 EUR/MWh jeb 0,5% mazāk nekā pašreiz piemērojamais siltumenerģijas tarifs.

AS ,,Rēzeknes Siltumtīkli” šobrīd piemēro Regulatora apstiprināto siltumenerģijas gala tarifu 52,42 EUR/MWh, kas atbilst dabasgāzes apgādes komersanta pēdējai publicētajai dabasgāzes tirdzniecības cenai 17,55 EUR/MWh. Ņemot vērā, ka AS  noslēgusi dabasgāzes tirdzniecības līgumu ar fiksētu dabasgāzes cenu un siltumenerģijas tarifs ir aprēķināts nemainīgs.Apstiprināto gala tarifu 52,14 EUR/MWh (ar dabasgāzes akcīzes nodokļa komponenti 2,00 EUR/MWh) veido siltumenerģijas ražošanas tarifs – 36,11 EUR/MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs – 13,50 EUR/MWh, siltumenerģijas tirdzniecības tarifs – 0,53 EUR/MWh).

Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli par iesniegto tarifu projektu, Regulators 2017.gada 10.janvārī Rēzeknē rīkoja uzklausīšanas sanāksmi. Tajā piedalījās SIA ,,RĒZEKNES ENERĢIJA” un  AS ,,Rēzeknes Siltumtīkli” pārstāvji, žurnālisti no laikrakstiem ,,Rēzeknes Vēstis” un ,,Panorāma Rēzekne”, Rēzeknes pilsētas iedzīvotāji.

Uzņēmumu reģistrs 2017.gada 31.martā pieņēma lēmumu, ar kuru tika pabeigta AS ,,Rēzeknes Siltumtīkli” un SIA ,,Rēzeknes Enerģija” reorganizācija, kā rezultātā SIA ,,Rēzeknes Enerģija” pievienojās AS ,,Rēzeknes Siltumtīkli”. Līdz ar to AS ,,Rēzeknes Siltumtīkli” pārņēma visas SIA  tiesības un saistības. AS ,,Rēzeknes Siltumtīkli”siltumenerģijas apgādes pakalpojumus sniedz Rēzeknes pilsētā.