„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Rēzeknē būs apskatāma fotoizstāde “JAUNSARDZEI – 25”

No 10. janvāra līdz 10. februārim Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē būs apskatāma Jaunsardzes dibināšanas 25. gadadienai veltītā fotoizstāde.

Fotoizstāde veidota 2017.  gadā, kad Jaunsardze svinēja 25 gadu jubileju, no Jaunsardzes un informācijas centra foto arhīva, autori: Laila Bajāre, Gatis Dieziņš, Gatis Indrēvics, Anda Kukemilka un Normunds Mežiņš. Fotogrāfijās fiksēti spilgti momenti un emocijas no jaunsargu apmācībām, piedzīvotā sacensībās, nometnēs, pārgājienos un citos Jaunsardzes notikumos.

Atgādinām, ka Jaunsardze ir brīvprātīga kustība, tās dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 21 gadam. Jaunsardzē tiek uzņemti visi jaunieši, kas izteikuši vēlēšanos šajā kustībā darboties, neatkarīgi no nacionalitātes, sociālā statusa, fiziskās sagatavotības vai citām pazīmēm. Kā informē Jaunsardzes un informācijas centra sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Žilinska, kustības mērķis ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, organizēt saturīgu brīvā laika pavadīšanu, pilsonisko un patriotisko audzināšanu, sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā. Jaunsargu apmācība notiek visā Latvijā.

2018. gadā Jaunsardzes kustībā aktīvi darbojas vairāk nekā 8000 bērnu un jauniešu. Jaunsargi ir savas valsts patrioti, kas aizstāv un tur godā Latvijas nacionālās vērtības. Jauniešu gribasspēks, uzvedība, drosme, patriotisms, cieņa pret sevi un valsti ir paraugs pārējiem jauniešiem.

Jaunsardzes kustības devīze ― “Augsim Latvijai!”