„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Preiļos izglītos par veselīgu uzturu

freeimages.com

Lai atbalstītu ikvienu, kas nolēmis pievērsties veselīgam dzīvesveidam, sešu nedēļu garumā tiks īstenots Eiropas Sociālā fonda projekts “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei”. Janvārī un februārī Preiļos viesosies uzturzinātniece un vieglatlēte Anita Kažemāka, kas vadīs atbalsta grupas nodarbības.

Reizi nedēļā gan teorētisko, gan praktisko nodarbību laikā tiks mācīts, kā sakārtot savu „uztura šķīvi”, iemācīties veiksmīgus veselīga uztura pamatprincipus, tādējādi uzlabojot savu pašsajūtu un izmainot savus uztura paradumus. Mājās nodarbību dalībnieki varēs doties ar izdales materiāliem, veselīgu ēdienu receptēm un speciāliem mājas darbiem. Trenere A. Kažemāka sola sekot līdzi dalībnieku svaram, izstrādāt uztura ieteikumus un iepazīstināt ar fizisko aktivitāšu pamatiem.

Uzsākot nodarbību, katram dalībniekam tiks izveidota sava personalizētā projekta kartīte, kurā pirmajā nodarbībā tiks fiksēti dažādi mērījumi (svars, augums, ķermeņa, gurnu, vidukļa, kāju un roku apkārtmērs, ķermeņa masas indekss), kā arī norādīta informācija par pašreizējo pašsajūtu, traumām, ja tādas ir, veselības traucējumiem, alerģijām, fizisko aktivitāti. Šī kartīte tiks izmantota, lai sekotu dinamikai visu sešu nodarbību laikā un projekta beigās būtu redzams katra personīgi sasniegtais rezultāts.

Šī paša projekta ietvaros nodarbības notiks arī nākamgad, tad tiks organizētas pat divas grupas. Pirmā nodarbība šogad notiks 16. janvāri Preiļos, Kooperatīva ielā 3, Uzņēmējdarbības centra telpās. Vienas nodarbības paredzētais ilgums – divas stundas, sākums – pl. 18.00.