„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Daugavpilī atklāts spēļu klubs

Aleksandrs Rube

2. janvārī Daugavpils centrā atklāts spēļu klubs „Infinity” (tulkojumā no angļu valodas „bezgalība”), kurā ikviens interesents var pielaikot virtuālās realitātes brilles, uzspēlēt ar draugiem „PlayStation 4” vai visdažādākās galda spēles.

Kluba dibinātājs Aleksejs Vasiļjevs atzīst, ka šāda biznesa uzsākšana gan viņam, gan draugiem rada noteiktu risku. Būdams daugavpilietis, kurš Rīgā jau vairākus gadus nodarbojas ar spēļu konsoļu nomu, A. Vasiļjevs atzīmē, ka spēļu kluba atvēršanas ideja Daugavpilī radās jau sen. Galvaspilsētā jau ir ļoti daudz tamlīdzīgu iestāžu, taču Daugavpilī neviens neriskēja spert pirmo soli šajā virzienā. Lēmums tika pieņemts pēc rūpīgas vietējās jaunatnes vajadzību izpētes sociālajos tīklos.

„Spēļu klubs kopīgai laika pavadīšanai – šī tendence kļūst aizvien populārāka visā pasaulē,” stāsta Aleksejs, „beidzamajos desmit gados internets ir pamatīgi atsvešinājis cilvēkus. Savukārt tagad vērojama pretēja tendence. Cilvēkiem gribas sapulcēties kopā, jo īpaši tad, ja iemesls tam ir aizraujoša spēle.”

Lai īstenotu kluba ideju, Aleksejs un viņa draugs Valentīns Sjutrjukovs nolēma iztikt bez „Impulss” un „Altum” līdzfinansējuma programmu atbalsta. Lai gan sava pirmā projekta īstenošanā – virtuālās istabas izveidē – Aleksejs izmantoja finanšu institūciju atbalstu, atverot klubu Daugavpilī, viņš iztika ar vien draugu palīdzību.

„Protams, man bija nopietnas bažas, jo šeit nav galvaspilsēta un cilvēkiem ir daudz mazāk naudas. Taču nedrīkst ilgi sēdēt un baidīties, domājot, kā nu būs. Kamēr nebūsi sācis savu biznesu, tikmēr nesapratīsi,” uzsver Aleksejs Vasiļjevs.

Interesanti, ka kluba „Infinity” reklāmai nav iztērēts ne cents – draugi ir pārliecināti, ka sākumam Daugavpilī varēs iztikt ar „bezdrāts radio”. Spriežot pēc tā, ka jau pirmajā dienā klubā ieradās interesenti, kuri vēlējās sarīkot kāršu spēļu sacensības, šī doma izrādījās pareiza. Kluba dibinātāji plāno ieviest speciālas iknedēļas akcijas, kad varēs atnākt uz klubu un uzspēlēt  kaut ko ekskluzīvu, piemēram, vecās konsoles „Dendy”, „Sega” u.c. Turklāt moderno tehnoloģiju cienītājiem tiks piedāvātas dažādas virtuālās realitātes ierīces.