„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Daugavpils novadā gaida 29 „ēnas”

pexels.com

14. februārī visā Latvijā notiks tradicionālā karjeras izglītības akcija „Ēnu diena”, kas skolu jauniešiem dod iespēju pavadīt vairākas stundas kopā ar interesējošas profesijas pārstāvi un praksē iepazīt savas nākotnes nodarbes visdažādākos aspektus. Savukārt darbiniekiem Ēnu diena ir lieliska iespēja iedvesmot savus nākamos kolēģus mērķtiecīgai karjerai. Ēnu devēji aicināti līdz 2. februārim reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem — portālā www.enudiena.lv.  Savukārt jau no 16. janvāra sāksies skolēnu reģistrācija akcijai.

Ēnu dienas akcijā kā „ēnu devējs” var piedalīties jebkurš uzņēmums, organizācija vai institūcija, bet par darbinieka „ēnu” var kļūt ikviens

1.–12. klašu skolēns. Skolēnu pieteikumi Ēnu dienai tiks pieņemti no 16. līdz 21. janvārim, bet līdz 24. janvārim uzņēmumiem būs jāapstiprina izvēlētās „ēnas”.

Jaunieši aicināti „ēnot” arī Daugavpils novada domē, vērojot novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas, izpilddirektores Vandas Kezikas, kā arī  nodaļu vadītāju un pārējo speciālistu darbu.

Daugavpils novada domē šogad izsludinātas 29 vakances, kurām var pieteikties mājas lapā www.enudiena.lv.

Pērn Daugavpils novada domē „ēnoja” 20 skolēni vecumā no 14 līdz 18 gadiem no 14 izglītības iestādēm.