„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Lūznavas muižā atjaunos mednieku tradīcijas

pexels.com

Svinot Latvijas simtgadi, 26. janvārī ar medību trofeju dāvināšanas pasākumu Rēzeknes novada mednieki un Lūznavas muiža sāks atjaunot mednieku tradīcijas Lūznavā.

Viens no idejas autoriem, mednieks Jāzeps Korsaks „Latgales Laikam” pastāstīja, ka vēsturiski muižu īpašnieki uzturēja arī medību tradīcijas, bet, tā kā Lūznavā ir atjaunota muiža, mednieki uzskata, ka ar medību tradīcijām šī unikālā ēka kļūs vēl atpazīstamāka.

Mednieki aicināti dāvināt medību trofejas topošajai mednieku zālei, kur plānota arī medību trofeju izstāde. J. Korsaks vēl pēta, vai muižā labāk iederēsies viņa nomedītās stirnas vai aļņa ragi vai varbūt kāda mazāka meža zvēra āda.

Tāpat šovasar Lūznavas muižā mednieki rīkos medījumu ēdienu paraugdemonstrējumus un degustāciju, kur, kā teica J. Korsaks, piedalīsies ne tikai prasmīgi virtuves pārvaldnieki mednieki un viņu sievas, bet arī Latvijas populārie pavāri. Bet rudenī muižas parkā notiks medību suņu izstāde.