„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Ugunsdzēsēji glābēji Latgalē saņēma trīs izsaukumus

Laika posmā no šī gada 9.janvāra plkst. 6.30 līdz 10.janvara plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma trīs izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem.

Vakar plkst. 7.54 tika saņemts izsaukums uz Aglonas novada Grāveru pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 4m2 platībā. No piedūmotās ēkas pirms VUGD ierašanās evakuējās astoņi cilvēki. Plkst. 11.15 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt plkst. 3.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Nometņu ielā Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies pirtī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu pirts 24m2 platībā un blakus esošo ēku – garāžas, šķūņa, dzīvojamās mājas ārsienas kopējā 6m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 4.52.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakar Vārkavas novadā izvilka dubļos iestīgušu govi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 33 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.