„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Krāpniece uzdevās par Rēzeknes mēra sievu

rezekneszinas.lv

Krāpšanā apsūdzētā Ilona Vaščilko pagājušonedēļ kārtējo reizi neieradās Liepājās tiesā. Dienu pirms paredzētās sēdes tiesa atkal bija saņēmusi e-pastu ar lūgumu lietas izskatīšanu atlikt, jo apsūdzētā saņemot rehabilitāciju kādā ārstniecības iestādē, viņa esot zaudējusi spēju staigāt, tāpēc ierasties tiesā nevarot.

Elektroniskajā vēstulē, kas izsūtīta no kāda nezināma cilvēka e-pasta, arī teikts, ka I. Vaščilko esot noslēgusi vienošanos ar citu aizstāvi, par ko gan viņas līdzšinējais advokāts Edgars Golts bija pārsteigts. Tiesai advokāts pauda, ka viņam par to nekas nav zināms, paskaidrojot, ka viņa rīcībā nav arī informācijas, kur kliente atrodas. Viņa neatbildot ne uz advokāta telefona zvaniem, ne arī e-pasta vēstulēm.

Pagājušonedēļ vēstulē, kas I. Vaščilko vārdā nosūtīta tiesai, kārtējo reizi solīts, ka dokumenti, kas apliecina apsūdzētās slimošanu, tiesai tikšot nosūtīti pa faksu. Taču arī šoreiz tiesa tos nav saņēmusi.

E. Golds gan sacīja, ka viņam ir informācija par to, ka I. Vaščilko palikusi parādā kādai ārstniecības iestādei, kas vismaz apliecina to, ka kādu laiku slimnīcā viņa bijusi.
Pērn oktobrī, kad I. Vaščilko jau otro reizi neieradās uz lietas izskatīšanu, tiesa lēma, ka uz 4. janvārī paredzēto tiesas sēdi viņa jāved piespiedu kārtā. Tomēr no Valsts policijas saņemta informācija, ka I. Vaščilko dzīvesvietā dzīvokļa durvis neviens nav atvēris.

Prokurors Uldis Kursinskis pagājušonedēļ lūdza tiesu piemērot I. Vaščilko drošības līdzekli – apcietinājumu. Tiesa šo lūgumu apmierināja, izsludinot I. Vaščilko meklēšanā. Tiesvedību šajā lietā nolemts apturēt, līdz apsūdzētā būs atrasta un apcietināta.

Jau rakstījām, ka 44 gadus vecās I. Vaščilko vārds figurē vairākās krimināllietās daudzu gadu garumā. Savulaik viņa, uzdodoties par Rēzeknes mēra sievu, apkrāpusi Liepājas naktsmītnes, kādā Ventspils viesnīcā dzīvojusi kā "VID slepenā aģente", apgalvojusi, ka lielas summas parādā viņai esot gan Krievijas dziedātājs Filips Kirkorovs, gan Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Krimināllietā, kuru Liepājas tiesa bija paredzējusi skatīt pagājušonedēļ, I. Vaščilko apsūdzēta par svešas mantas iegūšanu ar viltu (krāpšanu).

2016. gadā viņa portālā "odnoklasniki.ru" sazinājusies ar kādu liepājnieci, aicinot viņu kļūt par dēla krustmāti. I. Vaščilko topošajai dēla krustmātei sākotnēji lūgusi aizdot 150 eiro, bet pēc kristībām sākusi vēl aktīvāk un emocionālāk kontaktēties ar liepājnieci gan pa telefonu, gan e-pastā. Viņa pastāvīgi lūgusi aizdot naudu, aizbildinoties ar ēdiena un dzīvesvietas trūkumu, savām un dēla veselības problēmām. Kopumā I. Vaščilko no sievietes izkrāpusi vairāk nekā 3700 eiro. I. Vaščilko stāstījusi, ka viņa naudu nevarot saņemt no sava darba devēja – Krievijas dziedātāja Filipa Kirkorova, arī Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs viņai esot parādā lielu naudas summu.

"Viņa teica, ka esot Kirkorova juriste. Kad kristījām bērnu, tad kā krusttēvs tika nosaukts arī Nils Ušakovs. Mums tas pat dokumentos minēts, lai gan kristībās viņš nepiedalījās," laikrakstam iepriekš pauda apkrāptā liepājniece.


Liepajniekiem.lv