„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Svētku atklātnes joprojām ir modē

Daugavpiliete Halīna Marta Siņavska ir sakrājusi vairāk nekā 3000 Ziemassvētku un Jaungada apsveikuma kartiņu, kuras visu janvāri var apskatīt J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas bibliotēkā.

 „Izstādes vēsture ir ļoti interesanta,” saka idejas autore, bibliotekāre Lūcija Babule. Pensionētā skolotāja, poļu biedrības „Promeņ” senioru kopas dalībniece Halīna Marta Siņavska, kārtojot māju, atrada maisus ar atklātnēm, kuras viņa krāj kopš 1956. gada. Vecākā mazmeita Viktorija mudinājusi tās saglabāt.

Lielākoties tās ir ceļojušas no dažādiem Latvijas nostūriem, no Polijas, bija arī Ķīnas draugu sūtītas atklātnes. „Man ir svarīga šo kartiņu otrā puse, kas pazīstamo rokrakstu, mīļu vārdu dēļ izstaro milzīgu sirsnību. Lai gan apsveikuma dzejoļi atkārtojas, tomēr katra atklātne ir kā maza atmiņu lādīte,” saka H. M. Siņavska.