„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Likvidēto uzņēmumu vairāk nekā jauno

freeimages.com

Daugavpilī šobrīd veido jaunus elektronikas, metālapstrādes, kokapstrādes un citu nozaru uzņēmumus, pastāstīja Daugavpils domes Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, secinādams, ka uzņēmējiem Daugavpils rūpnieciskā vide šķiet pievilcīga.

Piemēram, bijušajā uzņēmuma „Dauer D” ēdnīcā top SIA „SMD Baltic” elektronisko komponenšu ražotne, tikmēr SIA „Weld” vecajā Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas galvenajā ēkā attīstīs metālapstrādes uzņēmumu.

Vaicāts, vai  Daugavpils uzņēmumi plāno pārcelt ražotnes vai biznesu uz ārvalstīm, V. Nadeždins teica, ka pašvaldībai nav informācijas, ka kāds nopietns uzņēmējs būtu aizbraucis vai vēlas braukt projām.   

2017. gadā Daugavpilī reģistrēti 282 jauni uzņēmumi, bet likvidēti 423 (2016. gadā -- 279 jauni un 363 likvidēti uzņēmumi). „Likvidējās galvenokārt mikrouzņēmumi, un šo mikrouzņēmumu aizvēršanās tendenci varēja vērot visā Latvijā. Daugavpilī likvidējās tikai viens nopietns uzņēmums „Lumeniks Fabrika”, kas ražoja durvis, logus, tikmēr citi nopietni uzņēmumi turpina darbu,” uzsvēra V. Nadeždins.