„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Decembrī apkures tarifs nedaudz samazinājies

freeimages.com

Decembrī siltumenerģijas tarifs Daugavpilī bija 50,53 eiro par megavatstundu. Salīdzinājumā ar novembri, tas samazinājies par 3% (52,08 eiro par MWh).

Daugavpilī par viena kvadrātmetra apkurināšanu iedzīvotāja maksās 1,13 eiro (bez PVN), mēneša vidējā gaisa temperatūra bija +0,7 grādi C.

Preses konferencē Daugavpils domē „Daugavpils siltumtīklu” valdes loceklis Andrejs Kuzņecovs paskaidroja, ka siltumenerģijas tarifa samazinājums saistīts ar agrāk noslēgto vienošanos ar AS „Latvijas gāze”. Pagaidām netiek runāts par to, ka ar galveno kurināmā piegādātāju varētu tikt noslēgtas jaunas vienošanās. Tāpat vēl nav informācijas par iespējamām gāzes cenas izmaiņām šī gada pirmajā pusē.

Savukārt siltumenerģijas tarifs janvārī būs vēl zemāks – 49,74 eiro par megavatstundu, bet februārī un līdz pat apkures sezonas beigām tas atgriezīsies decembra līmenī (50,53 eiro par MWh).