„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Speciālisti brīdina: iziet uz plānā ledus ir bīstami

pexels.com

Ūdenskrātuvēs jau ir pirmais ledus. Tas vienmēr vilina bērnus, kurus kā ar magnētu velk uz vēl ļoti bīstamā ūdens pārklājuma, kurš it kā izveidojies uz ezeriem un citām ūdenskrātuvēm.

Pagājušajā gadā Pašvaldības policijas darbinieki novērsa nelaimi Esplanādē, kad skolēnu grupa, atgriežoties no skolas, nolēma pārbaudīt ūdenskrātuves ledus kārtu. Patruļas parādīšanās izglāba bērnus kā minimums no saaukstēšanās, bet sekas varēja būt vēl traģiskākas.

Pēc Komunālās saimniecības pārvaldes speciālistu teiktā, ir vēl viena pilsētnieku kategorija, kuri ļoti vienaldzīgi izturas pret savu drošību un plānā ledus. Tie ir zemledus makšķernieki.

Komunālās saimniecības darbinieki lūdz neriskēt ar savu veselību un dzīvību. Pēc prognozēm, sals turēsies nedēļu, pēc tam atkal gaidāms atkusnis un ledus nepaspēs nostiprināties, lai uz tā varētu droši makšķerēt, tāpēc lūdz nogaidīt.

Tāpat arī atgādināsim, ka makšķerēšana uz Lielo Stropu ezera ir licencēta visu gadu. Lai ķertu zivis no laivas vai uz ledus, nepieciešams iegādāties licenci.

Bet skolēnu vecākus lūdz parunāt ar bērniem par iespējamajām sekām, ja viņiem radīsies interese padraiskoties uz plānā ledus.