„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Uzņēmējiem Rēzeknes SEZ piešķirs papildu nodokļu atlaides

pexels.com

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL/TB-LNNK) ar Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāvjiem vienojies par nodokļu atlaides piešķiršanu par veiktajiem ieguldījumiem, kas radušies izmaksājot atalgojumu jaunizveidotajām darbavietām, pavēstīja ministra padomniece Santa Vaļuma.

Ministrs šodien tikās ar Rēzeknes SEZ pārstāvjiem, lai pārrunātu šobrīd pieejamos atbalsta pasākumus komercsabiedrībām, kas veic uzņēmējdarbību speciālajā ekonomiskajā zonā, un sniegtā atbalsta paplašināšanas iespējas.

Pārrunu rezultātā puses vienojušās par atbalstu paplašināšanu saistībā ar vienlīdzīgas darbības atvieglojumu noteikšanu visā Latgales reģionā. Proti, papildu esošajiem atvieglojumiem uzņēmējiem plānots noteikt nodokļu atlaides par veiktajiem ieguldījumiem, kas radušies izmaksājot atalgojumu jaunizveidotajām darbavietām.

"Nodrošinot labvēlīgus un uzņēmējiem draudzīgus apstākļus uzņēmējdarbības veikšanai Latgales reģionā, tiek sekmēta jaunu darbavietu izveide, kā arī piesaistītas privātās investīcijas reģiona attīstībai. Darbavietu pieejamība paplašina Latgales iedzīvotāju iespējas palikt dzimtajās mājās, turklāt privāto investīciju piesaiste veicina Rēzeknes kā attīstības centra izaugsmi," paudis ministrs, norādot, ka šajā fondu plānošanas periodā paredzama privāto nefinanšu investīciju piesaiste vairāk nekā 303 miljonu eiro apmērā.

Tāpat plānots radīt 5000 jaunas darbavietas, kā arī atjaunot degradētās teritorijas teju 600 hektāru platībā.

Vaļuma norāda, ka priekšlikums nodrošināt nodokļu atlaižu piešķiršanu uzņēmējiem Latgales SEZ tika atbalstīts pērn, Ministru kabineta sēdē, kurā tika apstiprināts VARAM virzītais informatīvais ziņojums "Par rīcības plāna Latgales reģiona izaugsmei 2015.-2017.gadam ieviešanu".

Šobrīd, veicot ieguldījumus SEZ, uzņēmēji var pretendēt uz tiešo nodokļu atvieglojumiem - uzņēmuma ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm līdz pat 80% apmērā par veiktajiem ieguldījumiem pamatlīdzekļos.


rezekneszinas.lv