„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

„Žaniņš un Krišiņš” ceļos uz skolām

Aicinot sākumskolu un pamatskolu skolēnus iepazīt Raiņa un Krišjāņa Barona personību un viņu devumu latviešu literatūrā un kultūrvēsturē, muzejs „Jasmuiža” un Krišjāņa Barona muzejs izstrādājis muzejpedagoģisko programmu „Žaniņš un Krišiņš”. Pērn tā tika piedāvāta tikai muzejos, bet šogad programmas izstrādātāji gatavojas doties uz skolām, lai novadītu to klasēs.

Projekts „Ceļojoša muzejpedagoģiskā programma „Žaniņš un Krišiņš”” veidots tā, lai muzeju speciālistu krājumu izpētes darba rezultātus varētu piedāvāt atraktīvā formātā, kas, savukārt, mudinātu skolēnus un pedagogus izmantot muzeju piedāvājumu mācību vielas padziļinātai apguvei. Dalībniekiem, darbojoties komandās un pildot dažādus uzdevumus, piemēram, saliekot koka puzles, atpazīstot abu personību rokrakstus, ir iespēja iepazīt tautasdziesmas, Raiņa un Krišjāņa Barona biogrāfiju, abu dzīvesvietas, rokrakstus, piemiņas lietas un dzeju.

Pirmie, kuri pieteiksies, tiks pacienāti ar konfektēm „Gotiņa”, kuras izgatavotas speciāli šai programmai ar īpašā dizaina ietinamajiem papīriņiem, uz kuriem uzdrukāts Raiņa dzejolītis un tautasdziesmas no Krišjāņa Barona krājumiem.

Muzejpedagoģiskā programma ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu izstrādāta jau 2017. gadā, bet šogad, Latvijas 100. jubilejas gadā, to nolemts turpināt, pašiem dodoties uz skolām. Pieteikties var pa tālruni 29487589 (Solvita) un 26552627 (Dita) vai rakstot uz e-pastu: jasmuiza@memorialiemuzeji.lv, dita.barona@memorialiemuzeji.lv.