„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Jaunieši Minskā uzvar spēcīgas Krievijas un Itālijas komandas

daugavpils.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā norisinājās starptautiskais futbola turnīrs “Minsk Cup 2018”, kurā starp 16 dalībkomandām bija arī mūsu 2005. gadā dzimušie audzēkņi.

BFC “Daugavpils” jaunie futbolisti jau ne pirmo reizi gadu iesāk ar starptautiskiem turnīriem Baltkrievijā. “Minsk Cup” ir viens no vislabāk organizētajiem turnīriem šajā valstī un arī šogad starp dalībniekiem bija tādi klubi kā Kijevas “Dynamo”, Maskavas “Spartak”, FK “Minsk”, Kaļiņingradas “Baltika”, itāļu “Cagliari” un citi.

Daugavpils trenera Ivana Maksimčuka vadībā tika vienā apakšgrupā ar topošajiem turnīra uzvarētājiem Kurskas “Avangard”, vicečempioniem Kijevas “Dynamo”, kā arī Ramenskas “Saturn”.

Diemžēl turnīra atklāšanas spēli nedaudz izbojāja aizkavēšanās uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, tādēļ mūsu spēlētāji uz maču ieradās neilgi pirms tā sākuma. Neskatoties uz to, pret Kijevas “Dynamo” tika nodemonstrēts labs sniegums. Pirmos vārtus kijevieši iesita otrā puslaika sākumā, bet vien pāris minūtes līdz spēles beigām daugavpiliešiem bija izcila iespēja panākt neizšķirtu, taču sitiens no dažu metru attāluma mērķi nesasniedza. Cenšoties izraut neizšķirtu, BFC pēdējās sekundēs iekrita ātrajā pretuzbrukumā un zaudēja ar 0:2.

Otrajā turnīra spēlē izdevās reabilitēties par pirmo neveiksmi. Dominējot visas spēles garumā, BFC Daugavpils ar 6:0 sagrāva Krievijas komandu “Saturn”. Noslēdzošajā grupas spēlē pret Kurskas “Avangard” bija nepieciešama tikai un vienīgi uzvara. Diemžēl pretinieks izrādījās nedaudz spēcīgāks un uzvarēja ar 1:0.

Trešajā sacensību dienā BFC Daugavpils iesāka cīņu par 9.-16. pozīciju. Ekskursijas un kino apmeklējums deva rezultātu un iedvesmotie jaunieši ar 5:0 sagrāva Kaļiņingradas “Baltika”, savukārt dienas turpinājumā ar 2:1 tika apspēlēta Itālijas komanda “Cagliari”.

Turnīra pēdējai dienai un cīņai par 9. vietu nepietika spēka un nācās samierināties ar zaudējumu Minskas 2. komandai – 0:1. Noslēgumā iegūta 10. vieta. Turnīra lielajā finālā tikās mūsu apakšgrupas līderes “Avangard” un “Dynamo”, bet bronzu ieguva Maskavas “Spartak”.

Uz līdzīgu turnīru janvāra pēdējā dienā dosies mūsu 2006. un 2007. gada dzimšanas komandas.