„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Sācis kursēt vilciens no Viļņas uz Daugavpili

Vjačeslavs, Viktorija un Jūlija brauc pie Lietuvas radiem // Foto: Egita Terēze Jonāne

Daugavpiliete Valentīna sestdien, 13. janvārī pl. 8.27,  izkāpa Daugavpils dzelzceļa stacijā no vilciena Viļņa—Daugavpils--Viļņa. „Esmu ļoti priecīga, ka vilciens apstājas Ignalinā, kur ir manas otrās mājas, un brauc līdz Daugavpilij. Agrāk kājām šķērsoju Lietuvas--Latvijas robežu, un braucu ar autobusu, bet ar vilcienu ir ērti, komfortabli, ātri,” priecīgi saka pasažiere. Viņa ir viena no 40 pasažieriem, kuri piedalījās vilciena Viļņa--Daugavpils--Viļņa atklāšanas braucienā. Prieku par šo vilcienu neslēpj arī Jūlija, Viktorija un Vjačeslavs, kuri sestdienas rītā devās apciemot radus Visaginā. „Pirms tam braucām uz Visaginu un nakšņojām tur, bet tagad varēsim paciemoties dažas stundas un braukt mājās,” saka Viktorija.

Citi uzrunātie pasažieri teica, ka jauno vilcienu izvēlējās, lai nokļūtu Viļņas lidostā vai dotos nelielā atpūtas ekskursijā.

Jaunatklātā vilciena Viļņa—Daugavpils--Viļņa pasažiera lomā iejutās arī uzņēmuma „Lietuvos geležinkeliai” (Lietuvas dzelzceļš) ģenerāldirektora vietnieks Linas Baužis. Viņš atveda sarakstu Daugavpils dzelzceļa stacijai un uzsvēra, ka vilciens stājas Turmantā, Ignalinā, Visaginā un citās stacijās. Pirms tam Lietuvas dzelzceļa uzņēmums pētījumā par cilvēku plūsmu pierobežā secinājis, ka, piemēram, daugavpilieši ar autobusu aizbrauc līdz Turmantas stacijai, un, lai nokļūtu Ignalinā vai Viļņā, sēžas vilcienā Viļņa—Turmantas--Viļņa, kurš kursē sešas reizes dienā.

„Mēs ceram, ka vilcienu Viļņa—Daugavpils--Viļņa iecienīs daugavpilieši, kuri gribēs apskatīt Ignalinu, Visaginu vai Viļņu, bet lietuvieši brauks uz Daugavpils cietoksni vai kinoteātri, kurš esot ļoti mūsdienīgs. Lai piesaistītu pasažierus, plānojam samazināt maršruta laiku, tāpēc, iespējams, vilciens neapstāsies mazās stacijās,” uzsver L. Baužis.

Pilnu rakstu lasiet 16. janvāra numurā.