„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.9 °C
apmācies

Pabeigts „Stendera laika klases” remonts

ilukste.lv

Aizvadītā gada nogalē ir pabeigti „Stendera laika klases” remontdarbi Eglaines pamatskolā, kas tika veikti projektā „Ceļo gudri – apceļo Lietuvu un Latviju”.

Projekta gaitā Eglaines pagastā tiks izveidots jauns tūrisma objekts – Eglaines pamatskolas telpās taps „Stendera laika klase”, ko varēs apmeklēt skolēni un tūristi. „Stendera laika klasē” būs iespēja izbaudīt 18. gs. raksturīgu mācību procesu -- sēdēt Stendera laika skolas solos, ietērpties seno laiku apģērbā, mācīties Stendera druku un burtus. „Stendera laika klase” būs viens no 10 tūrisma objektiem, kas tiks iekļauti projektā iesaistīto partneru kopīgajā interaktīvajā tūrisma kartē.

Nākamās projekta aktivitātes ir senlaicīgu mēbeļu, ar ko tiks aprīkota mācību klase, kā arī 18. gs. raksturīgu skolēnu tērpu izgatavošana un iegāde. Projektu „Ceļo gudri – apceļo Lietuvu un Latviju” Ilūkstes novada pašvaldība īsteno kopā ar sešām Latvijas un Lietuvas pašvaldībām (Jēkabpils novada pašvaldību, Viesītes novada pašvaldību, Salas novada pašvaldību, Anīkšču reģionālā parka direkciju, Biržu reģionālā parka direkciju, Krekenavas reģionālā parka direkciju) Eiropas Reģionālās attīstības fonda Latvijas--Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.--2020. gadam „Interreg V-A” ietvaros.

Projekta partnera – Ilūkstes novada pašvaldības – projekta kopējais finansējums ir 44 205 eiro, pašvaldības līdzfinansējums ir 15% jeb 6630 eiro.