„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Četras atzīšanās Latgalei

Vēsma, Ilze, Vija un Agra kopā glezno jau 10 gadus // Foto: Egita Terēze Jonāne

Janvāra sākumā ar populāro latgaliešu dziesmu „Auga, auga rūžeņa” un valsi Daugavpils poļu kultūras centrs un mākslinieču apvienība „V.I.V.A.” -- Vēsma Ušpele, Ilze Griezāne, Vija Stupāne un Agra Rītiņa -- atklāja gleznu izstādi „Iemīlējušās Latgalē”. Mākslinieces pastāstīja, ka viņas pirmo reizi izstādē ievirpuļojušas dejā un ka Latgalē tapušās gleznas ir apceļojušas daudzas dzimtā reģiona pilsētas un novadus. Tā ir mākslinieču kopīgās sadarbības 10 gadu jubilejas retrospektīva. 

Runājot par vēlēšanos kopā gleznot, Vēsma atzinās, ka, lai gan mākslinieces dzīvo dažādās vietās -- Ilze Līvānos, Agra Rēzeknē, Vija Aglonā un viņa pati Maltā, tomēr viņām ir vairāk kopīgā, nevis atšķirīgā. „Satikušās zem viena jumta lietainā dienā, mēs radošajā dzīvē vairs nešķiramies. Mūs apvieno iedvesma darboties ar otām un krāsām, patiesa draudzība un darba mīlestība. Mēs gleznojam plenēros un galvenokārt ainavas,” uzsver Vēsma.

Pilnu rakstu lasiet 19. janvāra numurā.