„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Muzejs gatavojas 80 gadu jubilejai

visitdaugavpils.lv

Šī gada maijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam apritēs 80 gadi. Sakarā ar apaļo jubileju ieplānoti vērienīgi pasākumi, kā arī tiks pārveidotas pastāvīgās ekspozīcijas. Vairāki notikumi būs veltīti Latvijas simtgadei.

Muzeja oficiālā dzimšanas diena ir 30. maijs, bet, kā teica tā vadītāja Ruta Ģiptere, svarīgākie notikumi ieplānoti rudenī. Visu gadu muzejs rīkos tradicionālos pasākumus (Muzeju nakti, Ģimeņu  dienas, jaunas izstādes) un piedāvās saviem apmeklētājiem daudzus jaunumus, piemēram, izstādi „No trimdas Latvijā – Austras Lindes 120 tautu meitas miniatūrā” (februāra nogale), „Brīvības ielas stāsts” (aprīļa vidus), „Es esmu latvietis”, kura top ar muzeja un pētniecības centra „Latvieši pasaulē” atbalstu (septembris—decembris), kā arī virtuālo ekspozīciju „Daugavpils. Latgale. Latvija”.

Muzejs īsteno arī divus patriotiskus projektus – gatavojas Brīvības skvēra atklāšanai pie pieminekļa poļu karavīriem Slobodkā un forumam „Sirdī daugavpilietis”, kurš notiks gada otrajā pusē. Svarīgs izaicinājums muzeja darbiniekiem būs starptautiskā leļļu festivāla organizēšana Daugavpilī, kurš ieplānots no 15. līdz 17. jūnijam un tiks rīkots ar Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas ģildes atbalstu.

„Šogad mēs sāksim veidot jaunu pastāvīgo vēstures ekspozīciju,” pastāstīja R. Ģiptere, „mēs vēlamies būtiski atjaunot muzeja iekštelpu dizainu. Šī ideja drīzumā tiks nodota pilsētnieku un pašvaldības deputātu vērtējumam.”