„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

No avangarda līdz populārajai mūzikai

vienibasnams.lv

Sveču dienā, 2. februārī aicinām klasiskās mūzikas cienītājus uz DAUGAVPILS SINFONIETTA un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pianistu koncertprogrammu MŪZIKA KLAVIERĒM UN ORĶESTRIM / No avangarda līdz populārajai mūzikai.

Koncertā piedalās: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors pianists Juris KALNCIEMS un studenti: Jana ZELMENE, Inta KLIMOVIČA, Lelde RASNACE, Ramona LASMANE, Lāsma NEULĀNE, Viktorija TROFIMOVA, Kristīne PRIČINA

Diriģents Aivars BROKS

Programmā:

  • Sofija GUBAIDUĻINA – Introitus klavierēm un kamerorķestrim

Sofija Gubaiduļina ir krievu – tatāru komponiste. Gubaiduļinas mūzikai raksturīgs netradicionālu mūzikas instrumentu kombinējumu lietojums un dziļi reliģiski motīvi. Dzimusi 1931. gada 24. oktobrī.

  • Arvo PĒRTS – Festina lente stīgu orķestrim

Arvo Perts ir igauņu klasiskās mūzikas komponists. Jau kopš 1970. gadu beigām Perta mūzikai raksturīgs izteikts, pašizveidots minimālisma stils tintinnabuli. Lielu iedvesmu savā mūzikā Perts ir guvis no gregoriāņu dziedājumiem, kas ietekmējuši tās labskanību. Dzimis 1935. gada 11. Septembrī.

  • Kamils SENSANSS – Zooloģiskā fantāzija Dzīvnieku karnevāls divām klavierēm un orķestrim

Kamils Sensanss– franču romantisma mūzikas komponists, pianists, ērģelnieks un diriģents. Sansanss mūža laikā ir sacerējis divpadsmit operas, piecas simfonijas, piecus klavierkoncertus, vairākas oratorijas un cita veida skaņdarbus. Taču gandrīz vislielāko popularitāti izpelnījās viņa sarakstītā “nenopietnā” fantāzija Dzīvnieku karnevāls, kuru komponists pat negribēja izdot savas dzīves laikā, uzskatot to par viņam kā “nopietnam” komponistam nepiedienīgu skaņdarbu. Dzīves dati – 1835.9.10. – 1921.16.12.

Ieeja bez maksas