„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Daugavpils iedzīvotāji aktīvi brauc uz Baltkrieviju

freeimages.com

Daugavpilieši ļoti aktīvi izmanto vienkāršotās robežšķērsošanas iespēju, dodoties no Latvijas uz Baltkrieviju. To apliecina Daugavpils domes Informācijas biroja apkopotā statistika.

2017. gadā Daugavpils domes Informācijas birojs pieņēma 6433 (mēnesī – aptuveni 536) daugavpiliešu iesniegumus, kuri vēlējās saņemt atļauju vienkāršotai Latvijas un Baltkrievijas  robežšķērsošanai. Vairākums - 5347 cilvēki, Baltkrievijā apmeklēja tuvinieku apbedījuma vietas, pārējie apciemojuši radiniekus vai piedalījušies kultūras, sporta vai izglītojošos pasākumos, vai arī kaimiņvalsts teritorijā viņiem pieder vai ir valdījumā nekustamais īpašums.

Dokumentu iesniegšana 2018. gada pirmā ceturkšņa sarakstam Daugavpils domē ilgs līdz 22. martam, bet Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulātā atļaujas robežas šķērsošanai tiks izsniegtas no 2. maija.

No  brīža, kad Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas valdība parakstīja vienošanos par abu valstu pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu, pagājuši vairāk nekā 7 gadi.