„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Preiļu novadā paaugstina sociālos pabalstus

freeimages.com

Preiļu novada dome lēmusi par izmaiņām pabalstu apmēros tādām iedzīvotāju grupām kā audžuģimenes, bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, vientuļie pensionāri, invalīdi un trūcīgās ģimenes.

Ja iepriekš novada dome bērna uzturam audžuģimenē ik mēnesi izmaksāja pabalstu 145 eiro mēnesī, tad no šī gada audžuģimene katra bērna uzturam saņems 160 eiro mēnesī. Savukārt ikmēneša pabalstu 220 eiro apmērā bērna uzturam piešķirs audžuģimenēm, kuras savu dzīvesvietu deklarējušas Preiļu novadā.

No šī gada stājas spēkā nosacījums, ka trūcīgai ģimenei drīkstēs piederēt viena automašīna, savukārt trūcīgai daudzbērnu ģimenei – divas automašīnas. Šāds lēmums pieņemts, jo novērots, ka daudzos gadījumos viens no vecākiem brauc strādāt ārpus novada, bet otra automašīna nepieciešama, lai varētu nogādāt bērnus izglītības iestādēs.

Izmaiņas gan ikmēneša pabalstos, gan vienreizējā pabalstā patstāvīgas dzīves uzsākšanai ieviestas arī bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kas jau no bērnības ir invalīdi. Vienreizējs pabalsts tiem tiks izsniegts 213 eiro apmērā. Tāpat iepriekš nebija noteikts ikmēneša pabalsts pilngadību sasniegušām šīs iedzīvotāju grupas pārstāvjiem. No šī gada tie saņems ikmēneša pabalstu 106 eiro apmērā, ja jaunietis sekmīgi mācās.

Pilnu rakstu lasiet 19. janvāra numurā.